Onze 3 zomertips voor jullie

Bij de zomer denken we aan zon, strand en gezellige zomeravonden. Wat is er dan mooier dan een mooi felgekleurd boeket op de zomertafel. Vaak wordt er nog vanuit gegaan dat bloemen sneller verwelken tijdens de hitte. Gelukkig hoeft dit helemaal niet met onze tips!

Tip 1: Zorg voor genoeg water in de vaas

Net als wij, hebben bloemen meer water nodig als het warm is. Klinkt heel logisch, maar het is goed om er rekening mee te houden. Met warm weer verdampt het water ook sneller. Het is het beste om het water om de dag te verversen. Dan weet je ook zeker dat de bloemen genoeg water hebben.
Zorg altijd voor snijbloemenvoeding. Dit kun je halen bij de bloemist. We adviseren om geen chloor/bleek te gebruiken, omdat dit simpelweg niet goed is voor het milieu.

Snijd daarnaast met een scherp mesje de steel nog een stukje af. Hierdoor kan de bloem beter vocht opnemen en blijft ze langer mooi.

Tip 2: Zorg dat de bloemen niet in de zon staan

Zet de bloemen neer op een plaats waar geen zon is (en waar de zon natuurlijk ook op een ander tijdstip van de dag niet komt!). Bloemen kunnen namelijk niet tegen direct zonlicht. Een extra tip: zet je bloemen ’s nachts op een koele plaats, bijvoorbeeld in een kelder, doordat het daar koeler is, gaan ze nog langer mee. Zet bloemen ook niet naast fruit. Door de gassen van bijvoorbeeld bananen, verwelken de bloemen sneller.

Is er trouwens al een bloem die slecht wordt? Haal deze dan uit het boeket. Het is even jammer, maar het voorkomt dat andere bloemen er last van hebben. Daar kun je dan vervolgens nóg langer van genieten. 

Tip 3: Pas op voor tocht wanneer de ramen openstaan

Om de warme lucht uit huis te krijgen, is het lekker om alle ramen tegen elkaar open te zetten. Helaas vinden bloemen dit minder fijn. Bloemen kunnen niet goed tegen tocht, dus houd ze uit de tochtstroom. 

Zomertip3 tips om jouw boeket de zomer door te helpen1