lente-in-de-lucht-full

LENTE IN DE LUCHT

Heerlijk, de dagen worden alweer langer! Op een zonnige dag zie je buiten de eerste insecten vliegen op zoek naar nectar en honing. Vogels gaan al op zoek naar een nestplaats. Aan alles merk je dat de lente in de lucht hangt. Wij kunnen niet wachten totdat het echt lente is, jij wel? Haal alvast de lente in huis, met heerlijk bloeiende bloembollen in pot. Van blauwe druifjes, krokussen, narcissen, tulpen tot heerlijk geurende hyacinten. Heb jij de lente al in je bol?

Geurende winterbloeiers

Niets is zo verrassend in je tuin als onverwacht een zoete bloemengeur opvangen. Dat geldt zeker tijdens de winterperiode. Vaak parfumeert de bloemengeur je hele tuin en soms is het nodig even je neus in de bloem te steken. Wist je dat deze winterbloeiers hun heerlijke geur vooral gebruiken om bestuivers aan te trekken? Hoe dan ook… Wij zijn er blij mee! Hier onze favoriete geurige winterbloeiers in een top 4:
lente-in-de-lucht-featured-image
winterzoet-1

1 Winterzoet (Chimonanthus praecox)

Winterzoet is zeer rijkbloeiend. Vooral na een warme, droge zomer en een milde winter. Je hele tuin neemt dan de sterke, aangename geur van de bloemen over. Heerlijk!
zoeter-buxus-2

2 Zoete buxus (Sarcococca)

Deze groenblijvende struik lijkt een beetje op buxus, maar heeft nog een speciale verrassing: de witte bloemetjes die in de winter bloeien hebben een heerlijke, honingzoete geur.
toverhazelaar

3 Toverhazelaar (Hamamelis intermedia ‘Diane’)

Deze toverhazelaar bloeit in de periode februari-maart met opvallende bloemen. De bloemen verspreiden een heerlijke geur, die vaak op meters afstand al te ruiken is! In het najaar heeft deze struik een schitterende herfstkleur.
sneeuwbal

4 Sneeuwbal (Viburnum bodnantense ‘Dawn’)

Deze opvallende struik bloeit maar liefst de hele winter met heerlijk geurende bloemen. Bij vorst stopt de bloei tijdelijk, maar bij zacht weer gaat de sneeuwbal gewoon weer door met bloeien. Dit is onze winterkoningin!

Pannenkoekenplant stekken!

Wil jij jouw groene vingers eens testen? Stekken is hartstikke leuk om te doen en je hebt als bonus ook nog leuke en persoonlijke cadeautjes om weg te geven. Hoe doe je dat? Dat is heel eenvoudig! Bekijk onze korte video en ontdek dé tips & tricks voor het stekken van jouw pannenkoekenplant!