lente-in-zicht-full

LENTE IN ZICHT

Heerlijk, de dagen worden alweer langer en de zon steeds krachtiger. Op een zonnige dag schreeuwt alles lente. Je ziet de eerste vlinders vliegen op zoek naar nectar. Vogels kwetteren er vrolijk op los en gaan op zoek naar een nestplaats. Aan alles merk je dat de lente in zicht is. Wij kunnen niet wachten totdat het echt lente is, jij wel? Ga nu alvast buiten aan de slag, zodat je straks als we de eerste mooie lentedagen hebben, er maximaal van kunt gaan genieten!

Aan de slag

Het is begin maart en de tijd om weer lekker buiten aan de slag te gaan in je tuin. Zodra het weer het toelaat kunnen de borders worden opgeruimd, paden en terrassen mogen weer opgefrist worden en er kan gesnoeid worden, maar… we starten met het gazon. Straks wil je natuurlijk weer lekker op je blote voeten over een mooi groene grasmat kunnen lopen. Met een paar simpele handelingen steelt jouw gazon snel weer de show!
lente-in-zicht-an-de-slag
lente-in-zicht-step1

Stap 1: Verticuteren

Als je verticuteert, haal je mos en plantaardig afval weg. Hierdoor komt er weer lucht en water in de bodem en kunnen graswortels weer groeien. Verticuteren doe je met een verticuteermachine (bij grote gazons) of een verticuteerhark.
lente-in-zicht-step2

Stap 2: Kale plekken inzaaien

Zaai kale plekken in met graszaad. Als de temperatuur boven de 10 °C is, zal het ontkiemen en zijn de kale plekken snel weer groen.
lente-in-zicht-step3

Stap 3: Kalken

Kalk verlaagt de zuurgraad van de grond, waardoor voedingsstoffen beter worden opgenomen. Na het strooien van kalk activeren nuttige micro-organismen het bodemleven en krijg je een diepgroen en mosvrij gazon. TIP: gebruik biologische kalk, zodat je meteen door kunt met bemesten.
lente-in-zicht-step4

Stap 4: Bemesten

Bemest je gazon in het vroege voorjaar voor de eerste keer en herhaal dit in de zomer en het najaar. Hierdoor krijg je een sterke grasmat met een mooie diepgroene kleur.

DIY: Terrarium maken!

Groen is hip! Wij laten in onze nieuwe video zien hoe je heel simpel een terrarium met vetplantjes of cactussen in elkaar zet. En weet je wat daar zo fijn aan is? Zo’n terrarium heeft alleen af en toe een scheutje water nodig! Ideaal toch? Bekijk onze korte video en ontdek dé tips & tricks voor het maken van jouw terrarium!