heerlijk-nazomeren-post-content-img1
We kunnen er niet omheen: de zomer is bijna afgelopen. Maar voordat de herfst aanbreekt genieten we in september nog lekker van de nazomer. Frisse ochtenden, herfstige kleuren en een zacht zonnetje geven ons gouden momenten.

4 tips om het najaar nog even uit te stellen

Met een beetje geluk zijn de weergoden ons goed gezind en ontvangen we nog een zomers toetje, oftewel een Indian Summer! Met deze 4 tips stel je het najaar nog even uit en geniet je van een heerlijke nazomer.
heerlijk-nazomeren-post-content-img2
heerlijk-nazomeren-post-box-img1

TIP 1: Opfleuren maar

Het meeste wat in je tuin groeit en bloeit zal over zijn hoogtepunt heen zijn, maar met diverse planten voor in het najaar blaas je zowel de tuin als het terras nieuw leven in. Denk bijvoorbeeld aan de diverse soorten siergrassen, herfstanemoon, purperklokje, herfstaster, heide of de welbekende bolchrysant.

heerlijk-nazomeren-post-box-img2

TIP 2: Genieten bij een knisperend vuur

Wanneer de zon eenmaal ondergaat, koelt het buiten snel af. Niets is fijner om dan heerlijk weg te kruipen onder een warm plaid. Mocht het nog steeds wat fris zijn, dan is een terrashaard of vuurkorf een aanwinst voor je tuin. Zittend bij een knisperend vuur, is het pas echt genieten geblazen!

heerlijk-nazomeren-post-box-img3

TIP 3: Gezellige verlichting

Dat het buiten weer eerder donker wordt, vinden we stiekem helemaal niet erg. Des te eerder kan de gezellig sfeerverlichting aan! Ook tuinfakkels rondom het terras of waxinelichthouders, kaarsen en windlichten op tafel zijn echte sfeermakers.

heerlijk-nazomeren-post-box-img4

TIP 4: Bereid je al een beetje voor op de lente

Het klinkt misschien een beetje gek, maar maak alvast plannen voor het voorjaar. Want als je in de lente wilt genieten van bloeiende bollen moet je er op tijd bij zijn. Het is namelijk nu het moment om voorjaarsbloeiende bollen te planten. In ons tuincentrum hebben we volop keuze. Denk aan tulpen, narcissen, blauwe druifjes, sierui en krokussen.

DIY: Bloembollen in laagjes

Wil jij ook maandenlang plezier hebben van bloeiende bloembollen in lagen? Kijk dan nu onze video hoe je zelf ook zo’n mooie mand maakt!