vier-de-zomer-samen1

VIER DE ZOMER SAMEN!

De zon zal zich hopelijk weer vaak laten zien deze zomer, zodat we heerlijk buiten, samen met vrienden en familie, kunnen genieten van de lange zomeravonden. Tover je tuin of terras/balkon om tot een kleurrijk bloemenparadijs en help daarmee meteen ook de bijen en vlinders in je tuin. Met welke planten maak jij van jouw tuin 矇矇n groot zomerfeest?

Een nieuwe plant uitkiezen is nu nog leuker:
Je ontvangt nu 25% korting op een vaste plant naar keuze met de kortingsbon uit deze nieuwsbrief.

Attractiepark voor bijen en vlinders

De zon schijnt, om je heen hoor je zachtjes het gezoem van bijen en zie je prachtige vlinders fladderen rond de bloemen in je tuin. Wil je nog meer vlinders en bijen in je tuin? Hang dan een insectenhotel op een zonnige, beschutte plek in je tuin. Zorg ervoor dat de omgeving van het kastje wordt omringd door veel vlinder- en bijenlokkende planten. Van welke planten worden bijen en vlinders blij? Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet:

vier-de-zomer-samen2
vier-de-zomer-samen3

Vlinderstruik

De Buddleja davidii is niet alleen opvallend door haar looks, maar ook vanwege haar heerlijke geur. De vlinderstruik is er in allerlei kleuren, soorten en maten. Wist je dat er zelfs dwergsoorten zijn die geschikt zijn voor in een pot? Welke soort je ook kiest: vlinders en bijen zijn er allemaal dol op!
vier-de-zomer-samen4

Lavendel

De Lavandula angustifolia Hidcote is een populaire vaste plant en bloeit van juni tot augustus met prachtige donkere paarsblauwe bloemen. De plant is niet alleen mooi van kleur, maar verspreidt ook een heerlijke geur in je tuin. Ook deze plant is een echte bijen- en vlindermagneet!
vier-de-zomer-samen5

Duifkruid

Scabiosa columbaria Butterfly Blue. Haar naam zegt het eigenlijk al, vlinders zijn dol op deze prachtige bloemen. En jij straks ook! Deze mooie sierlijke plant bloeit maandenlang met lilakleurige bloemen tot de eerste vorst.
vier-de-zomer-samen6

Vingerhoedskruid

De Digitalis straalt door haar sierlijke looks en is daarmee een pareltje in je tuin of op je terras/balkon. Deze plant laat zich van haar mooiste kant zien in mei, juni en juli als deze volop in bloei staat. Bijen en vlinders zijn gek op deze plant.

DIY: Zomerbloeiers combineren

Het is nu tijd om je terras & balkon flink op te fleuren. Maar hoe combineer je zomerbloeiers? En wat kun je doen om de hele zomer bloemen te houden? Bekijk onze korte video en ontdek d矇 tips & tricks voor het combineren en onderhouden van zomerbloeiers.