bloembollen1

BLOEMBOLLEN!

Nu planten, straks genieten!

Als je in het voorjaar omringd wil zijn door kleurrijke bloemen, moet je er op tijd bij zijn! Het planten van bloembollen doe je namelijk al vanaf half september tot ongeveer half december. Hoe eerder je de bollen in de grond plant, hoe eerder je er volgend voorjaar van kunt genieten.

Bloemenfeestje in het voorjaar!

Als je bloembollen gaat planten, is het vooral belangrijk om goed te letten op de bloeitijden. In deze periode planten we de bollen voor het voorjaar, het liefst nog voor de eerste vorst. Plant eerst de vroegbloeiende soorten, bijvoorbeeld het sneeuwklokje. Dan kun je overgaan naar de narcissen, waar vroeg- en laatbloeiende soorten van zijn. Wil je een keer iets anders? Ga dan voor bijzondere soorten zoals de sneeuwroem, het meiklokje of de buishyacint. Kom naar ons tuincentrum en ontdek de grote keuze aan bloembollen.

bloembollen2
Zoek de juiste plek

1. Zoek de juiste plek

Bloembollen kun je op veel verschillende plekken en manieren planten. Ga bijvoorbeeld voor verschillende groepjes bij elkaar, verspreid ze in een border of plant ze op het terras in een bloembak. Je kunt er zelfs voor kiezen om de bloembollen in laagjes te planten. Hoe je dit moet doen, vind je in de video onderaan deze nieuwsbrief.

Een goede basis

2. Een goede basis

Klaar om de bloembollen te planten? Maak de grond dan eerst goed los. Het is belangrijk dat de bollen in luchtige grond worden geplaatst. Meng de grond eventueel met verse potgrond.
De bollen planten

3. De bollen planten

Met een speciale bollenplanter of plantenschop, maak je een gat in de grond. De diepte van het gat is afhankelijk van de grootte van de bloembol. Reken voor de diepte van het plantgat ongeveer twee tot drie keer de dikte van de bol.
Aftellen naar het voorjaar!

4. Aftellen naar het voorjaar!

De eerste voorjaarsbloeiers komen al in januari en februari tevoorschijn. Sneeuwklokjes en winterakonieten staan soms midden in de sneeuw te bloeien. De bloemen zijn een belangrijke nectarbron voor hommels en vlinders, die op een zonnige voorjaarsdag tevoorschijn komen uit hun winterrust.

DIY: Bloembollen in laagjes

Heb je in je tuin niet genoeg ruimte om bloembollen te planten, of heb je geen tuin? Maak dan een bloembollenmand. Door verschillende bloembollen in lagen te planten heb je straks extra lang plezier van je bloeiende mand. In deze video laten we je zien hoe je zo’n mooie bloembollenmand maakt.