iente-in-de-lucht-post-content-img1

Lente in de lucht

Heerlijk, de dagen worden telkens weer een beetje langer! Op een zonnige dag zie je buiten de eerste insecten vliegen op zoek naar nectar en honing. Vogels gaan al op zoek naar een nestplaats. Aan alles merk je dat de lente in de lucht hangt. Wij kunnen niet wachten totdat het echt lente is, jij wel? Haal alvast de lente in huis, met heerlijk bloeiende bloembollen in pot. Van blauwe druifjes, krokussen, narcissen, tulpen tot heerlijk geurende hyacinten.
Heb jij de lente al in je bol?

Baden in het groen

Kamerplanten zijn behalve prachtig in huis ook nog eens kerngezond voor je! Wat doen kamerplanten nu precies? Iedere kamerplant produceert zuurstof, maar niet alle kamerplanten hebben een luchtzuiverende werking. Sommige kamerplanten neutraliseren schadelijke gassen door deze op te nemen en af te breken. Ook verbeteren ze de luchtvochtigheid en zetten ze CO2 effectief om in zuurstof. Ontdek welke 4 kamerplanten een sfeervolle eyecatcher in je huis zijn en een luchtzuiverende werking hebben:
iente-in-de-lucht-post-content-img2
iente-in-de-lucht-post-content-box-img1

Homalomena (Homalomena rubescens ‘Maggy’)

De Homalomena is een prachtige kamerplant met grote groene bladeren aan rood gekleurde stelen.

iente-in-de-lucht-post-content-box-img2

Sierasperge (Asparagus densiflorus ‘Sprengeri’)

Deze leuke frisgroene kamerplant heeft met haar speelse takjes een eigenwijs karakter.

iente-in-de-lucht-post-content-box-img3

Calathea (Calathea ‘Medaillon’)

De calathea is één van de weinige planten met een echt dag- en nachtritme. Daarnaast heeft deze kamerplant bladeren met een spectaculair patroon.

iente-in-de-lucht-post-content-box-img4

Lipstickplant (Aeschynanthus japhrolepis)

Een leuke hangplant die bloeit met felrode bloemen die op lippenstift lijken, vandaar de naam lipstickplant.

DIY: Vogelbuffet

Wist je dat vogels in een koude nacht wel 10% van hun lichaamsgewicht kunnen verliezen? Help de vogels in jouw tuin de winter door en voer ze bij. Extra voordeel? Ze komen dichterbij je huis en jij kunt zo extra van ze genieten! Wil jij ze graag op een creatieve manier bijvoeren? Bekijk in onze video hoe je een vogelbuffet maakt. Het is leuk om te doen, staat gezellig in de tuin én is heerlijk voor je vogels!